Monday, June 8, 2009



SAYA TAK MARAH KALAU KAMU JUJUR. BUT...#%*&!!!



eee.. geram, geram, geram!!!!
rs nk dslpiefdnfuh je.
geram tul.

p/s: entry ni dtujukan khas kepada seller 0n9 y jual shawl
tp servis die cam
#%*&!!!.huh!

1hari tu ak trajin usha blog2 y jual shawl.
n ak ske cari shawl y len dr y len.
so tjupe la 1 blog ni.hmm..mmg cantek!!plus ak jpe shawl y ak mmg nk.
y kononny RARE la sgt. siap leh restock lg, cet.

smbl2 tu jari da calc bpe lak ak nk kuar wit jap g nih.
oleh kerana tlalu over xcited, siap ajk mmbr join sopin on9 lg.

afta da pilih2 n nego da settel,
ak g sogo nk cari maybank dam sogo. nk wtpe lgi. mst la nk bank in $$$ kawan2.


selesai sudah bank in wit. ak tggu la die kasi tracking code. sbb ak y mntk.

"ada..nnt ***** bagi k"

tggu pnyer la tggu..lme tul die nk reply.
da bpe kali mntk tracking code.

tracking code 2 xkisah sgt. ni my parcel pn xsmpi2 lg. grrhhhh!!!

ni sudah mendatangkan kemarahan kepada beta!!

u kate da pos hr rabu hari 2. xkn xsmp2 lg kot.
hari ni da hr isnin.. owh, myb posmen amik M.C..i c, i c..
trying to sjuk kn hati sndri.


tgk 2 kepala ku da berasap2. smp kepale pn hilang.

huda bkn la seorg y pemarah..tapi klo da kne mcm ni, spe y xmarah beb!!

huda pn bkn br 1st time bli shawl on9.
da byk blog y huda pnh g. this would b the worse.
n myb pasni xmo sopin 0n9 lg..;-(

at least klo die ade prob. inform la through mail ke, xpn sms la.

"ur parcel xleh pos sekian2 date.."

hah, kn senang, hati u senang, hati i pn senang..

klo ssh sgt nk entertain sorg2 customer, why not u post besaq2 kt blog u 2.
bgtau la ape y ptt.

spy ur customer xde la da mcm org gler cam ak ni weh.
bank in hr 2 bkn ckt2 ok. singgit pn kire wit jgk tau.

cbe ltk note singgit kt tpi jln. singgit pn jd la kn, ltk note RM50 kang bpinar lak bijik mate. knfem xsampai 1min ade 2 kang y cpt je amik. kn, kn, kn..

pape pn, klo hr jumaat xsampai2 lg parcel...ak decide nk post bsr2 kt blog ni address blog die.
spy org len x ttipu cam ak. huh


Saturday, May 23, 2009

juz 4 info..sape2 yang tgh cari keje lg




JAWATAN KOSONG UTK
ARKITEK!!!!!!



iklan ni my fren post kt friendster. so juz saje nk tlg mmbr cari staff. especially tuk fresh graduate. klo huda amik architecture, dah lame da apply. kje die mmg bez. relax je. dh2..xmo ckp lbih2..so, sape2 yg berminat leh la anta email kpd y berkenaan.

Saturday, May 16, 2009


~ ak y gler shawl ~



kegilaan ku yang melampau ngn shawl lately ni.
pantang tgk shawl y cantek2.


at last..dpt jgk bli shawl ngn iz.wee~



slalu bl bukak je blog die, ttbe da sold out. kali ni dpt jgk grab 1 pcs.thanx iz..

.
.
.

nk kasi korang preview shawl y huda br beli nih =)) *cenyum smp ke tlinge *


mmg cantik2 shawl kt blog die..Shawl

da x sbr nk tggu parcel smp nih.hehe.

y len jgn jeles .. =p

Thursday, May 7, 2009

MASA BERLALU PERGI BEGITU SAJA

"MASA BERLALU PERGI BEGITU SAJA"....CEWAH

TITLE ENTRI TU MEMANG SESUAI SANGAT LA.
AK MEMANG SUKE MEMBIARKAN MASA BERLALU PERGI.
BUKTI NYA:

TADAAAAAA...

EDIT~ MENGEDIT


tahap kemalasan nk update blog.
juz nak update pic.
pic y ak edit ms tgh2 bosan. hehe.
n tak pasal2 pic my hubby pn kne edit.hikhik

* enjoy da pic *



ni die my hubby..
perasan tak muke amoi kat sebelah 2.
cube korang teka, spe lg cun?ade iras-iras my hubby x?hahaha
ni klo hubby ak tau ak post pic die nih, mau bising nih
maafkan saya ye mucuk..;-p
p/s: mmmwax...miz u so much dear..


ni my sis with the polka dot y beli kat ShawlChantek.
adik ak y cbuk sangat nak try shawl. suh pakai tak mo


ni rumet ak ms kat u dlu. hehe. 4taun berumet kan cik SUZI nih.
rindu kamu tau~
bila la nak jpe lagi ni suzi..huhu


LAZLY ~~my pic.hehe
actually ade gambar kepala mamat kat sebelah tu,
tapi da crop..wat nyemak pic je.hikhik


Tuesday, April 21, 2009

= - (


.
.
.

hatiku sedih tetibe ..
.
.

xtau kenape
.
.


adakah ak teringatkan si dia?
.
.

xde mood

xmo b'pk

xmo wat pape


arghhhhhhhhhh!!



ak benci bile kamu datang lagi
berilah ak ketenangan sementara waktu
ak perlukan ruang


~~~~~~

Sunday, April 19, 2009

**BERSALIN KULIT ITU CANTIK **


*Pers
onas for firefox*



hari ni tetiba terajin nak update blog.
tu pun sebab power breakdown kat opis td.
wee ~~ bsuka ria jap sementara boleh. hikhik.


tengah dok mengodek tenet tadi. tetibe kuar popup firefox.

"skins" for your Firefox

huh, pe 2?!
dam kepale ak ingat skin laptop je. firefox pun ade skin? hebat2.

masa untuk bertukar..

da boring tengok muke same je.

moga-moga mood ak nak wat keje akan bertambah-tambah bek. haha. harapan..


afta instal software, kuar la macam-macam.huhu.
waa...cantik!!!



xtau nak pilih yang mana satu. sume nyer cantik-cantik.


sesape yang nak tengok-tengok sendiri.
kat bawah ni link die..

Personas for firefox


"selamat bersalin kulit!!"


p/s: da lame tak letak signature. tapi nak letak jugak.hehe

Nama ku *Jo Yoon Hee*

malam ni bukak pape yang patut.
.
.
.


[opsss..jangan salah paham..]
.
.


da lame x bukak fb = fbook. bukak fb pun biase men game, simpan wit dam akaun. tapi biasenya wit da surut, abis kene curi. huhu.
.
.

banyak tul request yang tertunggak. dah lame giler x layan fb. dulu ko men lagi, pantang ade free. 1 hari x men game fb rase memang xleh wat kje len.tu dia penangan fb.hehe.
.
.
.

mlm ni dok try


"What is your Cute Japanese Name?"

n

"What is your Famous Korean Name?"





Result :

1. "What is your Cute Japanese Name?"

  • Nururu Fude

  • Nururu



2. "What is your Famous Korean Name? "

p/s: yang ni dpt 2 name bebeza


  • Jo Yoon Hee

  • Kim So Yun



dam banyak2 name ak ske *Jo Yoon Hee*,

x tau npe. rase suke ngan name 2, hehe.

yang paling kelakar Nama Jepun, Nururu!!!

memang cute.hikhik. puji diri sendiri

Sunday, April 5, 2009

~ ~ morning b4 surgery wix ~ ~

2days more to go .... wawaa.. n surgery are waiting. (surgery anak geraham) ~ ~ panggil die anak geraham sebab geraham ni belum betul-betul kuar lagi.

dah la dari kecik lagi paling takot nk jumpe doktor. makan ubat ape tah lagi. kalau tak betul-betul rasa sakit, jangan harap la ubat tu dapat lalu tekak ni.. hehe. ingat lagi masa kecik-kecik.. mase tu demam ke selsema tah. doktor kasi ubat pil. dah dapat ubat kena la makan kan, hikhik. yang bez tu, ubat da masuk mulut, leh pulak terkuar. masa tu makan ubat kat sinki, bila dah jatuh dam sinki wat-wat tak tau. anggap je la dah telan. bile mama tanya da makan ke, DAH....

ade 1 masa je yang huda suke nak makan ubat. mm.. bila bab perabis "vitamin budak-budak ", saye la no 1. mm.. cedap3 (versi upin ipin). kadang dah ter'overdose, makan lebih dari 3bijik 1hari. nasib tak jadi pape. vitamin je, tak pe kot. kot... rase dia masam2 manis. macam-macam bentuk, ade bentuk "star", abjad, ade kaler kuning, oren, pink. hijau?! mm..lum penah jumpe lagi.hehe.

pagi ni rasa macam nak makan sume benda. almaklum la, rabu ni nak surgery gigi..nanti mesti tak leh makan semua benda yang kite suka. sebelum kena pantang, bek makan puas-puas dulu.hehe. pagi tadi goreng fries, wat mushroom spicy spaghetti (plus cili padi), hehe. cili padi memang tak leh tinggal. rasa macam tak makan je kalo takde cili padi.


tak nampak lak cili padi, hehe. dah tenggelam dam sos tomato.

yang penting, my spaghetti laku. diri sendiri pn tak sempat nak tambah.huhu

malam pulak, pegi tesco semata-mata nak makan donut "big apple". sebab geram sangat tengok donut-donut yang ade kat display box tu, huda beli sampai 12 pieces.huhu. adakah aku makin kuat makan?! owh.. tidak.. ~~~

p/s : hidup untuk makan @ makan untuk hidup??

Sunday, March 22, 2009

TAK SELESA...


ape la y tak selesa tu eh?!

tak selesa dengan beg ni ke?

???!


hehe, actually ni bukan beg huda.
gambar ni "crop" dari gambar paper bag. cantik lak tengok paper beg ni.


ni la die paper bag yang huda cakap tu. simple + cantik.



Petang tadi tak ade keje, ajak adik (e-one) pegi The Mines dekat seri kembangan, selangor. pegi mall ni semate-mate nak beli contact lens. huhu.sebelum ni, e-one dah penah pegi kedai lens ni. so, dah tahu la harge lens die. pot pet pot pet dengan salesgirl + saleswoman 2...huda pilih yang pack tuk 3month. ade 3 pasang lens dam kotak tu. nasib dua-dua mata huda "power" same. jimat la sikit. dah alang-alang huda beli lens, e-one pun nak jugak beli lens. cibuk je..



ni lens yang huda beli tu, 1 pack contact lens (ada 3 pair dam 1kotak kecik) + multi purpose solution (360 ml).
free: small bottle of solution + blue mug


lepas dah pilih mana yang berkenan di hati, "it's time to learn!!"


mamat cina ni pn ajar la huda cara-cara nak pakai lens. maklum la first time.. die ajar la cara-cara nak pakai dan buang lens. kesian mamat tu, lame jugak die menunggu huda nak pakai lens. haha.nasib la dapat anak murid lambat macam huda nih. huhu. e-one pun dah bising-bising, tengok huda terkebil-kebil bijik mata.



"ko ni..tak reti pakai ke?"

"memang la aku tak reti. baru first time pakai!!"

tak pe-tak pe, tunggu la turn ko nanti. huh!!



hehe, nasib mamat tu pun sporting. akhirnya...nak dekat 45 min jugak la huda try pkai. selesai pun acara memakai dan membuang lens.berjaye jgk!!! ...... on da way balik umah, pakai la lens puas-puas. mula-mula rasa tak selesa. rasa macam ade benda dalam mate ni. nak try pakai punya pasal, semua tak kisah.hehe.

malam ni turn e-one lak try pakai lens. dari kol 7.30 p.m - 8.20p.m, tak siap-siap lagi pakai lens. hahaha, padan muke. tu la..cakap orang lagi, die pun same je. lagi lambat. kitaorang siap bet, siapa lagi cepat pakai lens.. haha.ternyata,huda menang kali ni

p/s: hm..minggu ni huda nak try pakai..kalau selesa boleh la terus kan pakai..buat masa ni, try pakai tuk 3bulan ni dulu.

Saturday, March 21, 2009

JANGAN TAKUT..



JALAN-JALAN CARI MAKAN


tetiba malam ni terasa nak tulis blog (a.ka. menaip) hehe.. itu pun sebab teringat kejadian kat kedai tudung pagi tadi. hehe. kelakar lak rase.


pagi sabtu cambiase, breakfast dengan family kat SELERA KAMPUNG, seksyen 9, shah alam. tiap-tiap hujung minggu memang restoran tu yang jadi favorite family huda pegi breakfast. except kalau restoran tu tutup, terpaksa la makan kat restoran lain. hehe, kira dah jadi regular customer la kitorang ni.


"abang soto" tu pun siap dah tahu kitaorang nak order apa.baru selangkah kaki masuk dalam kedai, abang soto tu dah menjerit sebut order dari jauh,"meehoon soto 4 abang?!"..hehe.


kalau pegi restoran ni, biasa makan mee/meehoon soto die. memang sedaap,memang kawww.... = 5. kalau lambat datang, memang dah abis. bayangkan kol 10 pagi dah habis, huhu. klo dah habis..hmm, alamat, dapat tengok periuk kosong je la. hehe. hari ni nasib baik kitaorang datang awal.



SHOPPING TUDUNG


straight to the point. after breakfast, pegi jalan-jalan mall. hajat di hati nak cari tudung syria. tudung syria sekarang dah jadi hot seller kat market. masa tengah ralit mencari tudung syria, tetiba ade akak tu tegur huda.

nak dimudahkan kerja, panjang sangat nak taip nanti,

akak tudung 1 = at1
akak tudung 2 = at2






KEJADIAN 1



at1 : adik beli tudung kat mana?

huda :

*dalam hati: mm?!agak terkejut..tetiba ada orang tegur.

at1 : tudung yang adik pkai cantik

huda : owh, beli online je kak. bla..bla..bla...

p/s: kedai tudung yang first ni, huda tak beli apa-apa. tudung yang dihajati tak ada jual. huhu, tudung ekin banyak la. so,huda pegi next shop.




KEJADIAN 2



masuk je kedai ni, nampak ada la dam 2,3 kaler tudung syria. tapi tak banyak.

huda : kak, kaler grey ada tak?

at2 : tak ada la dik. tu je kaler yang ada.

huda : ala..dah tak ade kaler len ke kak.mm..

at2 : cantik la tudung adik, adik beli kat mana?

huda : hehe. (masa ni dah terkejut lagi) beli online je kak.bla..bla..

*dalam hati : , sekali lagi ade orang tanya. dalam masa tak sampai 5minute.hehe. *



borak-borak dengan akak tu, pot pet pot pet..

akak tu berminat nak beli online. siap pesan kalau ade stok yang cantik-cantik, foward kan dekat die. eh, aku ni jual tudung ke, huhu. selama ni beli tdung je. siap buat biznes plak. haha. sempat la tukar-tukar no tepon. tak pe la, mana la tau satu hari nanti .. hehe


sebenarnya benarnya..before nak kuar umah tadi, dah terpikir-pikir. rase cam janggal je nak pakai shawl baru ni. bukan ape, shawl ni agak fancy. tapi cantik kalau pandai matching dengan baju. huda memang suke beli shawl yang nampak lain dari yang lain. tapi bila dah beli, mula la takut nak pakai. hehe. shawl ni huda beli kat blog ShawlChantek. kain die memang lembut je. sedap pkai. thank 2 "ShawlChantek". hehe, promot blog nad jap. after all, pasni huda dah tak takut lagi untuk bergaya.



nie die pic shawl 2, fancy right?





moral of da story : " jangan takut untuk berubah, sebab kita sendiri tak tahu apa expectation orang lain terhadap diri kita. belum cuba, belum tau kan???"


p/s : to nad. sori2..huda dah betulkan spelling ur blog, actually ShawlChantek, bukan ShawlCantek. hehe. malam-malam writing, biase la tu mamun sikit..

Wednesday, March 18, 2009

YUNA - DAN SEBENARNYA

Dah lame tak update my blog..huhu.agak bz minggu ni. nak kongsi dengan semua orang, 1 of my favorite song. ske lagu yuna!!!







Dan sebenarnya - yuna



Oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku


pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh




p/s: this 1 of my favorite song,hehe. afta bc lirik ni betul2, rs cam kne kat diri sendiri je.hmm..


Saturday, March 14, 2009

EAST TO NORTH (PART1)

SA LAM....

10/03/09


hari ni... pagi yang cerah . hmm..b4 memulakan perjalanan ke tempat yang dituju (ON DA WAY TO TAIPING) , singgah dulu .memandangkan Mr Mae & Rais tak breakfast lagi. alang-alang da berhenti , ape lagi mkn lg. padahal b4 sampai opis, da breakfast dulu ngan papa. telo separuh masak, nyum2..favorite dari dulu sampai sekarang. hehe.



pewut pun da full, macam biase..huda tido je la, lagi pun lambat lagi nak sampai taiping. Mr Mae yang drive.hehe.



kol 3p.m baru sampai taiping..



singgah sekolah jap (sk taman jana, taiping), saje nak tunjuk muke. hehe. nak wat keje da tak larat. sambung sok je la.. sementara tggu Mae borak-borak ngan guru besar, pusing-pusing jap area sekolah, agak besar sekolah ni. mintak-mintak sempat la siap inspect bangunan ni sok.



45min afta dat...rayau-rayau area taman jana, nak cari hotel. nasib ade bilik kosong lagi. deluxe pun deluxe la. janji ade bilik. huhu, padahal huda sorang je nak tdo. katil 1 queen bed, 1 single bed. "NEW CHAMPAGNE HOTEL " , dengar name hotel je pun da menakutkan. ~~~ tapi not bad jugak, murah pn murah. siap ade astro lagi tau. jangan men-men..hotel seri malaysia pun tak pasang astro, charge mahal lak 2. huhu. zaman gawat skang ni, sume nak kena berjimat.



da penat 1hr perjalanan, mase untuk tdo..nk recharge tenage untuk esok. tak sabar nak wat keje sok...