Saturday, March 21, 2009

JANGAN TAKUT..



JALAN-JALAN CARI MAKAN


tetiba malam ni terasa nak tulis blog (a.ka. menaip) hehe.. itu pun sebab teringat kejadian kat kedai tudung pagi tadi. hehe. kelakar lak rase.


pagi sabtu cambiase, breakfast dengan family kat SELERA KAMPUNG, seksyen 9, shah alam. tiap-tiap hujung minggu memang restoran tu yang jadi favorite family huda pegi breakfast. except kalau restoran tu tutup, terpaksa la makan kat restoran lain. hehe, kira dah jadi regular customer la kitorang ni.


"abang soto" tu pun siap dah tahu kitaorang nak order apa.baru selangkah kaki masuk dalam kedai, abang soto tu dah menjerit sebut order dari jauh,"meehoon soto 4 abang?!"..hehe.


kalau pegi restoran ni, biasa makan mee/meehoon soto die. memang sedaap,memang kawww.... = 5. kalau lambat datang, memang dah abis. bayangkan kol 10 pagi dah habis, huhu. klo dah habis..hmm, alamat, dapat tengok periuk kosong je la. hehe. hari ni nasib baik kitaorang datang awal.



SHOPPING TUDUNG


straight to the point. after breakfast, pegi jalan-jalan mall. hajat di hati nak cari tudung syria. tudung syria sekarang dah jadi hot seller kat market. masa tengah ralit mencari tudung syria, tetiba ade akak tu tegur huda.

nak dimudahkan kerja, panjang sangat nak taip nanti,

akak tudung 1 = at1
akak tudung 2 = at2






KEJADIAN 1



at1 : adik beli tudung kat mana?

huda :

*dalam hati: mm?!agak terkejut..tetiba ada orang tegur.

at1 : tudung yang adik pkai cantik

huda : owh, beli online je kak. bla..bla..bla...

p/s: kedai tudung yang first ni, huda tak beli apa-apa. tudung yang dihajati tak ada jual. huhu, tudung ekin banyak la. so,huda pegi next shop.




KEJADIAN 2



masuk je kedai ni, nampak ada la dam 2,3 kaler tudung syria. tapi tak banyak.

huda : kak, kaler grey ada tak?

at2 : tak ada la dik. tu je kaler yang ada.

huda : ala..dah tak ade kaler len ke kak.mm..

at2 : cantik la tudung adik, adik beli kat mana?

huda : hehe. (masa ni dah terkejut lagi) beli online je kak.bla..bla..

*dalam hati : , sekali lagi ade orang tanya. dalam masa tak sampai 5minute.hehe. *



borak-borak dengan akak tu, pot pet pot pet..

akak tu berminat nak beli online. siap pesan kalau ade stok yang cantik-cantik, foward kan dekat die. eh, aku ni jual tudung ke, huhu. selama ni beli tdung je. siap buat biznes plak. haha. sempat la tukar-tukar no tepon. tak pe la, mana la tau satu hari nanti .. hehe


sebenarnya benarnya..before nak kuar umah tadi, dah terpikir-pikir. rase cam janggal je nak pakai shawl baru ni. bukan ape, shawl ni agak fancy. tapi cantik kalau pandai matching dengan baju. huda memang suke beli shawl yang nampak lain dari yang lain. tapi bila dah beli, mula la takut nak pakai. hehe. shawl ni huda beli kat blog ShawlChantek. kain die memang lembut je. sedap pkai. thank 2 "ShawlChantek". hehe, promot blog nad jap. after all, pasni huda dah tak takut lagi untuk bergaya.



nie die pic shawl 2, fancy right?





moral of da story : " jangan takut untuk berubah, sebab kita sendiri tak tahu apa expectation orang lain terhadap diri kita. belum cuba, belum tau kan???"


p/s : to nad. sori2..huda dah betulkan spelling ur blog, actually ShawlChantek, bukan ShawlCantek. hehe. malam-malam writing, biase la tu mamun sikit..

5 comments:

  1. hehehe..

    lawa shawl kamu sayang...memanglah orang tegur...=)

    ReplyDelete
  2. thanx zara..=) biase pakai shawl plain je.ntah nape, hari tu mood nak fancy2. hehe. tak sangka pulak dapat good respon.

    ReplyDelete
  3. ey canteknye shawl tu. shawl2 lain kt blog tu pun cantek. huda, y don't u take a photo of u wearing that shawl? kalo tak, susah nk imagine la how does it look like on real people? thank you. :)

    ReplyDelete
  4. Nanti nak letak this post kt my blog. penghargaan2~..lalala:D time kaseyh!

    ReplyDelete
  5. heejau : nnt huda upload pic k.hehe.kaler die memang meriah but cantik.wee~~

    ShawlChantek : thanx nad.bcoz of ur blog.ramai lak singgah blog huda ni.hehe.thanx ya!!

    ReplyDelete