Sunday, March 22, 2009

TAK SELESA...


ape la y tak selesa tu eh?!

tak selesa dengan beg ni ke?

???!


hehe, actually ni bukan beg huda.
gambar ni "crop" dari gambar paper bag. cantik lak tengok paper beg ni.


ni la die paper bag yang huda cakap tu. simple + cantik.



Petang tadi tak ade keje, ajak adik (e-one) pegi The Mines dekat seri kembangan, selangor. pegi mall ni semate-mate nak beli contact lens. huhu.sebelum ni, e-one dah penah pegi kedai lens ni. so, dah tahu la harge lens die. pot pet pot pet dengan salesgirl + saleswoman 2...huda pilih yang pack tuk 3month. ade 3 pasang lens dam kotak tu. nasib dua-dua mata huda "power" same. jimat la sikit. dah alang-alang huda beli lens, e-one pun nak jugak beli lens. cibuk je..



ni lens yang huda beli tu, 1 pack contact lens (ada 3 pair dam 1kotak kecik) + multi purpose solution (360 ml).
free: small bottle of solution + blue mug


lepas dah pilih mana yang berkenan di hati, "it's time to learn!!"


mamat cina ni pn ajar la huda cara-cara nak pakai lens. maklum la first time.. die ajar la cara-cara nak pakai dan buang lens. kesian mamat tu, lame jugak die menunggu huda nak pakai lens. haha.nasib la dapat anak murid lambat macam huda nih. huhu. e-one pun dah bising-bising, tengok huda terkebil-kebil bijik mata.



"ko ni..tak reti pakai ke?"

"memang la aku tak reti. baru first time pakai!!"

tak pe-tak pe, tunggu la turn ko nanti. huh!!



hehe, nasib mamat tu pun sporting. akhirnya...nak dekat 45 min jugak la huda try pkai. selesai pun acara memakai dan membuang lens.berjaye jgk!!! ...... on da way balik umah, pakai la lens puas-puas. mula-mula rasa tak selesa. rasa macam ade benda dalam mate ni. nak try pakai punya pasal, semua tak kisah.hehe.

malam ni turn e-one lak try pakai lens. dari kol 7.30 p.m - 8.20p.m, tak siap-siap lagi pakai lens. hahaha, padan muke. tu la..cakap orang lagi, die pun same je. lagi lambat. kitaorang siap bet, siapa lagi cepat pakai lens.. haha.ternyata,huda menang kali ni

p/s: hm..minggu ni huda nak try pakai..kalau selesa boleh la terus kan pakai..buat masa ni, try pakai tuk 3bulan ni dulu.

Saturday, March 21, 2009

JANGAN TAKUT..



JALAN-JALAN CARI MAKAN


tetiba malam ni terasa nak tulis blog (a.ka. menaip) hehe.. itu pun sebab teringat kejadian kat kedai tudung pagi tadi. hehe. kelakar lak rase.


pagi sabtu cambiase, breakfast dengan family kat SELERA KAMPUNG, seksyen 9, shah alam. tiap-tiap hujung minggu memang restoran tu yang jadi favorite family huda pegi breakfast. except kalau restoran tu tutup, terpaksa la makan kat restoran lain. hehe, kira dah jadi regular customer la kitorang ni.


"abang soto" tu pun siap dah tahu kitaorang nak order apa.baru selangkah kaki masuk dalam kedai, abang soto tu dah menjerit sebut order dari jauh,"meehoon soto 4 abang?!"..hehe.


kalau pegi restoran ni, biasa makan mee/meehoon soto die. memang sedaap,memang kawww.... = 5. kalau lambat datang, memang dah abis. bayangkan kol 10 pagi dah habis, huhu. klo dah habis..hmm, alamat, dapat tengok periuk kosong je la. hehe. hari ni nasib baik kitaorang datang awal.



SHOPPING TUDUNG


straight to the point. after breakfast, pegi jalan-jalan mall. hajat di hati nak cari tudung syria. tudung syria sekarang dah jadi hot seller kat market. masa tengah ralit mencari tudung syria, tetiba ade akak tu tegur huda.

nak dimudahkan kerja, panjang sangat nak taip nanti,

akak tudung 1 = at1
akak tudung 2 = at2






KEJADIAN 1



at1 : adik beli tudung kat mana?

huda :

*dalam hati: mm?!agak terkejut..tetiba ada orang tegur.

at1 : tudung yang adik pkai cantik

huda : owh, beli online je kak. bla..bla..bla...

p/s: kedai tudung yang first ni, huda tak beli apa-apa. tudung yang dihajati tak ada jual. huhu, tudung ekin banyak la. so,huda pegi next shop.




KEJADIAN 2



masuk je kedai ni, nampak ada la dam 2,3 kaler tudung syria. tapi tak banyak.

huda : kak, kaler grey ada tak?

at2 : tak ada la dik. tu je kaler yang ada.

huda : ala..dah tak ade kaler len ke kak.mm..

at2 : cantik la tudung adik, adik beli kat mana?

huda : hehe. (masa ni dah terkejut lagi) beli online je kak.bla..bla..

*dalam hati : , sekali lagi ade orang tanya. dalam masa tak sampai 5minute.hehe. *



borak-borak dengan akak tu, pot pet pot pet..

akak tu berminat nak beli online. siap pesan kalau ade stok yang cantik-cantik, foward kan dekat die. eh, aku ni jual tudung ke, huhu. selama ni beli tdung je. siap buat biznes plak. haha. sempat la tukar-tukar no tepon. tak pe la, mana la tau satu hari nanti .. hehe


sebenarnya benarnya..before nak kuar umah tadi, dah terpikir-pikir. rase cam janggal je nak pakai shawl baru ni. bukan ape, shawl ni agak fancy. tapi cantik kalau pandai matching dengan baju. huda memang suke beli shawl yang nampak lain dari yang lain. tapi bila dah beli, mula la takut nak pakai. hehe. shawl ni huda beli kat blog ShawlChantek. kain die memang lembut je. sedap pkai. thank 2 "ShawlChantek". hehe, promot blog nad jap. after all, pasni huda dah tak takut lagi untuk bergaya.



nie die pic shawl 2, fancy right?





moral of da story : " jangan takut untuk berubah, sebab kita sendiri tak tahu apa expectation orang lain terhadap diri kita. belum cuba, belum tau kan???"


p/s : to nad. sori2..huda dah betulkan spelling ur blog, actually ShawlChantek, bukan ShawlCantek. hehe. malam-malam writing, biase la tu mamun sikit..

Wednesday, March 18, 2009

YUNA - DAN SEBENARNYA

Dah lame tak update my blog..huhu.agak bz minggu ni. nak kongsi dengan semua orang, 1 of my favorite song. ske lagu yuna!!!







Dan sebenarnya - yuna



Oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku


pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh




p/s: this 1 of my favorite song,hehe. afta bc lirik ni betul2, rs cam kne kat diri sendiri je.hmm..


Saturday, March 14, 2009

EAST TO NORTH (PART1)

SA LAM....

10/03/09


hari ni... pagi yang cerah . hmm..b4 memulakan perjalanan ke tempat yang dituju (ON DA WAY TO TAIPING) , singgah dulu .memandangkan Mr Mae & Rais tak breakfast lagi. alang-alang da berhenti , ape lagi mkn lg. padahal b4 sampai opis, da breakfast dulu ngan papa. telo separuh masak, nyum2..favorite dari dulu sampai sekarang. hehe.



pewut pun da full, macam biase..huda tido je la, lagi pun lambat lagi nak sampai taiping. Mr Mae yang drive.hehe.



kol 3p.m baru sampai taiping..



singgah sekolah jap (sk taman jana, taiping), saje nak tunjuk muke. hehe. nak wat keje da tak larat. sambung sok je la.. sementara tggu Mae borak-borak ngan guru besar, pusing-pusing jap area sekolah, agak besar sekolah ni. mintak-mintak sempat la siap inspect bangunan ni sok.



45min afta dat...rayau-rayau area taman jana, nak cari hotel. nasib ade bilik kosong lagi. deluxe pun deluxe la. janji ade bilik. huhu, padahal huda sorang je nak tdo. katil 1 queen bed, 1 single bed. "NEW CHAMPAGNE HOTEL " , dengar name hotel je pun da menakutkan. ~~~ tapi not bad jugak, murah pn murah. siap ade astro lagi tau. jangan men-men..hotel seri malaysia pun tak pasang astro, charge mahal lak 2. huhu. zaman gawat skang ni, sume nak kena berjimat.



da penat 1hr perjalanan, mase untuk tdo..nk recharge tenage untuk esok. tak sabar nak wat keje sok...





Yeayyyyy!!!

setelah menghadapi minggu-minggu yang cukup stress. minggu depan dapat melepaskan diri dari wat repot.



selamat tinggal "repot-repot" ku



itu pun afta Mr Mae n Mr Rais pelawa pegi site (secara tak sengaje). hehe. thanx 2 both of u...tak lupa juga to sepul. thanx ya!!! kalau tak kerana kamu cuti 1minggu, aku dapat ganti tempat ko, hehe.



nex wix nak pegi site, checklist sume tak prepare lagi. huhu. nasib janji jumpe dengan diorang kat opis, sempat la nak pegi photostat ape yang patut. teruk betul kamu ni huda. haih.. kelam kabut. tak pe, tak pe. sok janji tak wat lagi.




YEAYYY!!!!!